GEDRAGSTHERAPIE

Wanneer spreken we nu eigenlijk van een gedragsprobleem? Eigenlijk is dat alle gedrag dat voor de hond stress oplevert en/of door de eigenaar als probleem wordt ervaren. De meest voorkomende vormen van ongewenst gedrag of probleemgedrag zijn:

* Verlatingsangst (niet alleen thuis kunnen zijn)

* (Angst-)agressie naar andere honden en/of mensen

* Najagen van auto’s, fietsers en/of joggers

* Angst voor harde geluiden, objecten, mensen en/of andere honden

 

Soms is de oorzaak voor het vertonen van dit gedrag bekend, maar vaak ook niet. Zeker bij honden die niet vanaf pup bij 1 eigenaar zijn geweest (honden uit het asiel of buitenland) is het achterhalen van de oorzaak vaak niet mogelijk. Dit is echter geen belemmering om het ongewenste/probleem gedrag significant te verbeteren, de uitdaging is hooguit wat groter.

Dit proces is voor de hond heel intensief, immers het ongewenste gedrag heeft hem altijd opgeleverd wat hij wilde en nu wordt er ander gedrag gevraagd.

 

Ook voor jou als eigenaar is het een intensief proces waarin je tijd moet investeren, bereid moet zijn jouw gedrag wellicht aan te passen en consequent en geduldig moet zijn. Sense4dogs kan jou en jouw hond hierin professioneel begeleiden op een positieve en rustige manier.

 

Ik zie het eigenlijk als relatietherapie voor jou en je hond. Als je samen bereid bent te veranderen is alles mogelijk

 

Bo (© Thea van Driel)
Bo (© Thea van Driel)

IF YOU EXPERIENCE A PROBLEM, BE PART OF THE SOLUTION