GEDRAGSBEGELEIDING & COACHING

Gedragsbegeleiding en coaching is vooral geschikt voor honden die buiten ongewenst gedrag vertonen (uitvallen naar andere honden bijvoorbeeld) en wordt gegeven in de vorm van privé lessen. Vooraf vindt er altijd een intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken wij het ongewenste gedrag en brengen zo gedetailleerd mogelijk in beeld wanneer, hoe en waarom je hond het ongewenste gedrag vertoont.

 

Tijdens de privé lessen zullen we de situaties die het ongewenste gedrag uitlokken, gaan opzoeken. Uiteraard blijven we eerst op een behoorlijke afstand en gaan we je hond stap voor stap begeleiden om anders te reageren. Het voordeel van deze manier van werken is dat je er in de praktijk niet 'alleen voor staat'.  Theoretische kennis is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk via het internet. Alleen die praktijk....het loopt toch altijd anders dan in de theorie beschreven staat.

 

Bij gedragsbegeleiding & coaching heb je iemand bij je die naast theoretische kennis, ook veel praktijkervaring heeft. Ik kan je direct aanwijzingen geven als een situatie in de praktijk anders loopt, je uitleg geven over het hoe en waarom  je hond bepaald gedrag vertoont in een specifieke situatie en antwoord geven op je vragen. Kortom; iemand die jou kan coachen om je hond te begeleiden in het veranderen van zijn gedrag. 

Chento (© Nina Boender)
Chento (© Nina Boender)