Bij sense4dogs wordt uitsluitend gewerkt op basis van een positieve (aanleer-)methode en wordt volgens de laatste inzichten les gegeven. Je hond leert op een drukvrije en stressvrije manier de dingen te doen die je vraagt. Zo zal je hond onbevangen jouw opdrachten willen uitvoeren (het levert immers iets leuks/lekkers op), in plaats van stress ervaren omdat hij de opdrachten moet uitvoeren (anders volgt er straf)
Natuurlijk doet je hond ook weleens dingen die je niet hebt gevraagd; ongewenst gedrag. Je hond moet leren begrijpen dat niet elk gedrag op prijs wordt gesteld door mensen (denk aan bijvoorbeeld tegen mensen opspringen). Bij sense4dogs wordt ongewenst gedrag niet door middel van correcties afgeleerd, wij gaan ongewenste gedrag ombuigen door de hond te laten ervaren dat het gewenste gedrag meer oplevert dan het ongewenste gedrag. Hierover vindt je meer informatie bij ‘gedragsproblemen’.
Naast de gebruikelijke (basis)oefeningen is er in de gehoorzaamheidslessen volop aandacht voor andere leuke en leerzame bezigheden. Denk hierbij aan hersenwerk voor honden, balansoefeningen en zelfbeheersing & zelfvertrouwen (voor baas en hond) Een ideale combinatie die de band tussen baas en hond versterkt en je hond fysiek en mentaal in balans brengt en houdt.
Stressvrij en drukvrij leren vind ik niet alleen voor de honden belangrijk, ook voor de cursisten! Daarom zijn er geen examens die bepalen of jullie ‘goed genoeg’ zijn voor het volgende niveau.
Waarschijnlijk is er weken naar uit gekeken en nu is het dan zover. Een wollig bundeltje levenslust op 4 pootjes, een puppy, loopt vrolijk rond in huis. Natuurlijk wil je dat jouw puppy een goede start krijgt en kan opgroeien tot een gelukkige, gezonde en sociale hond.
Het volgen van een puppycursus bij sense4dogs is een prima begin. Pups kunnen vanaf 9 weken (na de tweede enting) deelnemen. Tijdens de lessen leert de pup spelenderwijs en op een positieve manier basisoefeningen zoals zit, af, hier komen, wandelen aan de lijn, enz. Daarnaast is er tijdens deze cursus veel aandacht voor socialisatie, zodat de pup op een veilige en plezierige manier kennismaakt met allerlei dagelijkse dingen en situaties. Als jij en jouw pup eraan toe zijn kunnen jullie doorstromen naar de jonge en volwassen honden groep.
Kleine hondjes worden groot en net als je denkt dat je aardig op weg bent met opvoeden van je hond breekt de pubertijd aan. Ja, ook honden komen in de pubertijd en die verschilt niet zoveel van de menselijke variant. Juist dan is het belangrijk voor je hond en fijn voor jezelf om te blijven trainen. En als je jouw hond door de pubertijd heen hebt geloodst, kunnen jullie natuurlijk verder trainen. Het is van belang dat je hond niet alleen fysiek, maar ook mentaal genoeg ‘beweging’ krijgt. Iedere (volwassen) hond heeft dit nodig!