HOOPERS

Hoopers is een relatief nieuwe sport die vanuit Amerika nu ook in Nederland steeds populairder wordt. Hoopers is een afgeleide van het alom bekende agility (behendigheid). Er zijn echter twee grote verschillen:
* een Hoopers parcours kent geen sprong-elementen. Hierdoor is deze sport ook zeer 
geschikt voor oudere honden

  of honden met een fysieke beperking.

* de geleider/handler blijft op 1 plaats in het parcours staat. Hierdoor is deze sport ook geschikt voor mensen met    

  een fysieke beperking.

Bij Hoopers wordt er gebruikt gemaakt van Hoopers (een soort poortjes), tonnen en tunnels. Met deze voorwerpen wordt een parcours uitgezet en je gaat je hond op afstand door het parcours loodsen. Hierbij gebruik je lichaamstaal en stemcommando’s. Je hond is dus veel zelfstandiger aan het werk dan bij behendigheid en zal steeds even kort contact met jou maken (checken) om te zien welke aanwijzing je geeft. Zelf leer je hoeveel effect jouw lichaamstaal/houding heeft op je hond.

Hoopers kan naast elke andere vorm van hondensport beoefend worden zonder dat dit conflicteert. In veel gevallen wordt het zelfs als een goede aanvulling ervaren.

Hoopers is een leuke sport voor mensen en honden van alle leeftijden, met of zonder fysieke beperkingen. Jullie zullen vooral mentaal uitgedaagd worden om als team ook op afstand van elkaar samen te werken.

Ik ben gecertificeerd Hoopers instructeur