Zelfvertrouwen & Zelfbeheersing

Honden kunnen gedurende hun leven om welke reden dan ook bij een andere eigenaar terecht komen. Soms komen honden zelfs in een ander land terecht en wonen ze voor het eerst van hun leven in een huis samen met mensen.  Voor de honden is dit vaak enorm ingrijpend en ook voor de mensen die deze honden zo liefdevol een zo goed mogelijk thuis willen geven is het soms best lastig.

 

De hond komt soms letterlijk in een compleet andere wereld terecht en is al zijn/haar zekerheden kwijt. Jij weet niet altijd wat de hond heeft meegemaakt en moet leren omgaan met de ervaringen die de hond al heeft opgedaan en gedrag dat de hond heeft (aan-)geleerd.

 

Sense4dogs biedt hiervoor speciaal de cursus Zelfvertrouwen & Zelfbeheersing (Z&Z) aan. Tijdens deze cursus leer je samen met je hond zelfvertrouwen en zelfbeheersing op te bouwen door middel van samenwerken. Uiteraard leren jullie ook een aantal basis oefeningen, echter is het doel van deze cursus dat jullie een team gaan vormen. Hiervoor gaan we niet alleen op de trainingslocatie oefenen, maar ook zullen we 'op pad gaan' om te leren omgaan met de dagelijkse situaties waarin jullie tijdens wandelingen terechtkomen. De cursus bestaat uit 10 lessen en zal in kleine groepjes worden gegeven.   

 

Yerry Lee(© Nina Boender)
Yerry Lee(© Nina Boender)